DCKR-Logo-rt174-sponsor-light

GOEDE DOELEN

Ook bij de Nh1816 Duckrace 2024 staan weer twee goede doelen centraal.
Stichting Met je Hart
 en Mosa Lira zullen dit jaar een mooie donatie ontvangen vanuit de opbrengst van de Nh1816 Duckrace en de jouw advocaten BusinessRace. In 2023 is er een bedrag van maar liefst € 45.000,- gedoneerd, adopteer jouw eend en maak het te doneren bedrag dit jaar nog groter

MET JE HART

Stichting Met je hart laat ouderen die zich eenzaam voelen weer genieten! Met je hart organiseert stamtafels en andere betekenisvolle ontmoetingen voor zelfstandig wonende, veelal onzichtbare ouderen die bijvoorbeeld door hun fysieke, mentale, sociale of financiële situatie eenzame gevoelens ervaren. Ouderen komen op plekken die voor hen niet meer vanzelfsprekend zijn en doen zo weer mee in de samenleving. Alleen ga je bijvoorbeeld niet snel uit eten maar samen is des te leuker. Stichting Met je hart voorkomt en doorbreekt de (toenemende) eenzaamheid van deze zelfstandig wonende ouderen.

Met je hart laat hen weer genieten van mooie momenten én van nieuwe vriendschappen. Zij zorgt ervoor dat deze ouderen elkaar keer op keer, dus structureel, ontmoeten en geeft hen weer het gevoel terug dat zij erbij horen. 

Dankzij de geweldige inzet van restaurants en hun gasten, bedrijven, organisaties, scholen en vrijwilligers doen ouderen weer mee in hun eigen buurt. Zo gaan we de strijd aan tegen eenzaamheid! 

MOSA LIRA - CSN VSO

csn_vso-94.jpg__1200x1200_q100_subsampling-2

Onderwijsstichting MosaLira telt 22 scholen en onderwijsvoorzieningen in Maastricht. Wij staan voor het beste onderwijs voor al onze leerlingen.

Een van de scholen die onder MosaLira valt is CSN VSO. VSO staat voor voortgezet speciaal onderwijs en dat is wat wij elke dag doen: we bieden het beste onderwijs met de juiste ondersteuning voor leerlingen met een specifieke onderwijs behoeften.

Onze school is er voor ongeveer 120 leerlingen tussen de 12 en de 18 jaar uit Maastricht- Heuvelland. De onderwijs en ondersteunings-
behoefte komt voort uit een cognitieve beperking, stagnatie in de sociaal emotionele ontwikkeling of systeem problematiek.

Een nieuw schoolplein
Leren en ontwikkelen doe je niet alleen in een klaslokaal. Dat doe je ook op andere plekken in de school, bijvoorbeeld op het schoolplein.

 En dat schoolplein is aan vernieuwing toe. Samen met onze leerlingen deden we onderzoek naar waar een vernieuwd schoolplein aan moet voldoen. Een plek met een uitdagende inrichting, voldoende schaduw- en rustplekken, een buitenleslokaal, genoeg plek om te sporten en spelen en lekker veel groen. Dat is wat onze leerlingen wensen en dat is wat wij ze heel graag willen bieden. Samen met alle donateurs van de Duckrace komt deze wens een stapje dichterbij!