Goede doelen

De twee goede doelen van dit jaar zijn Kinderonderzoek fonds Limburg en Stichting Wigwam.

Kinderonderzoek fonds Limburg

Kinderen verdienen een onbezorgde toekomst, maar helaas is dat niet voor ieder kind vanzelfsprekend. Voor een aantal ernstige ziektes bestaan nog geen of onvoldoende behandelmethoden. Helaas is een slechte start in het leven voor sommige kinderen nog steeds realiteit.Artsen en onderzoekers van het Maastricht UMC+ zijn voortdurend op zoek naar nieuwe levensreddende medicijnen en methoden om deze kinderen te behandelen.

Dat kunnen zij realiseren door uitgebreid onderzoek te verrichten. Daarvoor is inspiratie, gedrevenheid, inzicht en geld nodig. Een goede behandeling kan problemen bij deze kwetsbare kinderen terugdringen.

Kinderonderzoeks fonds Limburg steunt het medisch wetenschappelijk onderzoek van de afdeling Kindergeneeskunde binnen Maastricht UMC+. Met dit onderzoek kunnen we bijdragen aan een onbezorgde toekomst om gelukkig en gezond op te groeien.

Ga naar de website

Stichting wigwam

Stichting Wigwam vindt dat vakantie mogelijk moet zijn voor iedereen. Het is heerlijk om er even tussenuit te zijn met het hele gezin. Maar met een zoon of dochter met een beperking is het vinden van een vakantiebestemming niet zo eenvoudig. Daarvoor is stichting Wigwam in het leven geroepen: begeleide vakanties voor zowel gezinnen als jongeren.

Wigam biedt uitdagende en avontuurlijke activiteiten voor alle kinderen, persoonlijke zorg en begeleiding tijdens de activiteiten voor elk kind met een beperking, ongeacht de beperking of intensiteit van de benodigde zorg. Ook biedt Wigwam vrije tijd voor ouders van een kind met een beperking, terwijl de kinderen in goede handen zijn.

Naast vakanties voor het gezin, biedt Wigwam ook vakanties voor jongeren met een beperking. Hier kunnen ze genieten van een vakantie zonder hun ouders, met hun leeftijdsgenoten. Wigwam maakt een vakantie mogelijk voor iedereen!

Ga naar de website