Goede doelen

De twee goede doelen van dit jaar zijn Ronald McDonald Huizen Limburg en Stichting de Knoevel.

Ronald McDonald Huizen Limburg

Wij zijn Ronald McDonald Huizen Limburg:

Ronald McDonald Huis Maastricht en de Ronald McDonald Kindervallei in Houthem.

Ronald McDonald Huls Maastricht biedt een tijdelijk thuis dichtbij het ziekenhuis aan gezinnen waarvan een kind is opgenomen in het Maastricht UMC+. In het Huis kunnen ouders slapen, douchen, koken, eten en wonen zolang als hun kindje is opgenomen in het academisch ziekenhuis. Dat gaat vaak om een verblijf van enkele weken tot enkele maanden.

De Ronald McDonald Kindervallei is een bijzondere locatie waar gezinnen met een zorgintensief kind kunnen verblijven voor een welverdiende vakantie of een verblijf dicht bij het kind als dat revalideert bij Adelante. In de Ronald McDonald Kindervallei gaan vermoeide ogen weer twinkelen. De gasten kunnen andere gezinnen ontmoeten die in dezelfde moeilijke omstandigheden verkeren. 

Beide Huizen worden gerund door een klein team van betaalde krachten van in totaal 160 vrijwilligers, dat geen subsidie ontvant en voor het voortbestaan afhankelijk is van donaties en giften. 

Ga naar de website

Stichting De Knoevel

Stichting de Knoevel verzorgt verwendagen voor gezinnen met langdurig zieke kinderen uit Zuid-Limburg.

Onder het motto van een dag alle zorgen in de ijskast organiseert de Knoevel ongeveer 20 individuele verwendagen per jaar. Niet alleen de zorgen worden voor een dag naar de achtergrond verdrongen maar er worden ook hele mooie herinneringen opgebouwd. Om het gezin zorgeloos te laten genieten zijn de knoeveldagen van a tot en met z georganiseerd. Dat begint met het in kaart brengen van van de wensen en interesses van het kind en van het gezin tijdens een kennismakingsgesprek met een tweetal vrijwilligers. De Knoevel regelt vervolgens alles van vervoer tot en met de invulling van de hele dag.

Een knoeveldag begint veelal met een gezellig ontbijt (thuis of in een restaurant) en wordt afgesloten met een feestelijk diner. waarvoor vaak ook vrienden en bekenden (waar een speciale band bestaat in het kader van de ziekte van het kind) worden uitgenodigd. De invulling van de dag wordt bepaald door de interesses van het kind en het gezin.

Naast de individuele dagen organiseert de Knoevel ook nog de grote knoeveldag (waar alle gezinnen worden uitgenodigd), een bezoek aan Sinterklaas aan de Maas en de deelname aan de intocht van de kerstman in Maastricht. Tijdens de dag worden foto’s en video opnames gemaakt door de vrijwilligers, die later aan het gezin beschikbaar worden gesteld. Van het gezin wordt verwacht, dat ze van de dag een verslag schrijven, dat door de Knoevel wordt gepubliceerd op de website en de facebookpagina.

Alle kosten worden voor rekening van de stichting genomen. De stichting werkt enkel met vrijwilligers, die geen aanspraak maken op welke vergoeding dan ook.

Ga naar de website