Vorige edities

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam maximus mauris a ipsum vestibulum, molestie aliquet metus pharetra. Suspendisse porta, est nec viverra luctus, purus nibh accumsan augue, non vestibulum tortor urna vel nulla. Praesent ullamcorper non ex ac lobortis. Nullam a nunc tortor. Proin sed viverra lacus.

EDITIE 2022

39.174,-

De Nh1816 Duckrace Maastricht 2022 editie was een enorm succes na 2 Duckrace loze jaren door Covid-19. Op 26 juni 2022 was het stadspark in Maasricht weer volgeladen met duizenden bezoeker, jong en oud! Met een prachtige Jouw Advocaten BusinessRace, 2 spetterende Nh1816 Duckraces, veel foodtrucks, kinderactiviteiten en vele optredens is er een bedrag van maar liefste € 39.174,- opgehaald voor de goede doelen!

EDITIE 2016

€35.174

GOEDE DOELEN 2017

TASKFORCE QRS

Stichting Taksforce QRS is een lokaal goed doel dat zich door middel van reanimatieonderwijs inzet voor het vergroten van de overlevingskansen van mensen die slachtoffer worden van een hartstilstand. Het is daarvoor van cruciaal belang dat er overal in Nederland zo spoedig mogelijk wordt gestart met de (omstander)reanimatie wanneer een reanimatie situatie zich voordoet. Dat kan namelijk het verschil maken tussen leven en dood!Taskforce QRS Maastricht bestaat al sinds 2006. Prof. Gorgels (cardioloog) en mw. Petra Schufflelen (verpleegkundige/juriste) kwamen met het idee om studenten geneeskunde op de leiden tot reanimatie-instructeur. Dit gebeurde in samenwerking met de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR). Inmiddels bestaat de organisatie uit 150 student reanimatie instructeurs en worden er duizenden leerlingen per jaar getraind.

http://taskforceqrs.nl/

STICHTING STILLE ARMEN MAASTRICHT

Stille armoede... mensen die hun hoofd recht houden, niet snel klagen, maar ondertussen de eindjes aan elkaar moeten knopen. Geen geld voor iets extra's, geen reserves meer voor onverwachte tegenvallers. Deze mensen zijn vaak onzichtbaar voor de bestaande hulpinstanties. Deze stille armoede wordt soms door anderen opgemerkt, in hun omgeving, of via hun werk. In 1932 besloot een medewerker van de Belastingdienst in Maastricht om met zijn familie kerstpakketten samen te stellen voor deze mensen. Volkomen anoniem werd dit pakket enkele dagen voor kerst bezorgd. Deze actie nam, ook tijdens de oorlogsjaren, steeds grotere vormen aan. De Stichting Stille Armen Maastricht werd opgericht, en tot op heden duren de kerstacties voort.

www.stgsam.nl

EDITIE 2019

€35.174

Na een zonovergoten, succesvolle zesde editie van de Qmusic Duckrace Maastricht heeft de organisatie de balans opgemaakt. De Ronde Tafel 174 Maastricht zal in 2019 maar liefst €40.174,- doneren aan goede doelen en verenigingen. De hoofddoelen in de hoedanigheid van de Ronald McDonald huizen Limburg en Stichting de Knoevel hebben de cheques van respectievelijk € 17.174 en € 12.174 gisteren uit handen van de organisatie in ontvangst mogen nemen. De resterende gelden worden gedoneerd aan andere lokale goede doelen en Maastrichtse verenigingen die zich hebben ingezet voor of tijdens het evenement.

Waar gaat het geld naar toe?

De donatie aan de Ronald McDonald Huizen Limburg vertegenwoordigt een waarde van maar liefst 200 overnachtingen. Overnachtingen voor gezinnen met een zorgintensief kind op het MUMC+ of gezinnen die samen met hun kind een dagje vakantie willen vieren in de Kindervallei in Houthem.

Stichting De Knoevel zal met de donatie investeren in een eigen vervoersmiddel om de 30-tal jaarlijkse Knoeveldagen te kunnen organiseren. Op deze verwendagen gaan vrijwilligers met gezinnen met langdurig zieke kinderen een dagje op pad om zorgeloos te kunnen genieten. Met een eigen busje hoeft er geen aanspraak meer gemaakt te worden op de inhuur van vervoer.

Wij danken jou nogmaals voor het adopteren van één of meerdere eendjes en hopen ook volgend jaar weer op jullie bijdrage te mogen rekenen!