De Quiet Community

Quiet Community Maastricht zet zich in voor mensen in stille armoede.

De Quiet Community is in Tilburg ontstaan in 2015 met de Quiet 500 glossy. De ludieke tegenhanger van de Quote 500. Het inspirerende magazine werd bedacht om aandacht te vragen voor stille armoede. Inmiddels zijn er 12 communities in heel Nederland.

In Maastricht leeft meer dan 10% van onze inwoners in armoede!

Daarom werd in 2017 de stichting Quiet Community Maastricht opgericht.

Wij zetten ons in voor mensen in stille armoede. Wij vertellen over armoede, doorbreken het taboe, verzachten de gevolgen van financiële zorgen en versterken de eigenwaarde.

Vertellen

Quiet vertelt met mensen over hun armoedesituatie en maakt geldzorgen bespreekbaar. In het Quiet inloophuis in Wittevrouwenveld kan iedereen die het financieel moeilijk heeft binnenlopen. Dit jaar realiseren we een tweede inloophuis in Maastricht west.

Verzachten

We verzachten met, door lokale ondernemers gesponsorde, uitjes en producten om het sociale isolement tegen te gaan.

Financiële zorgen gijzelen je leven, je verliest je contacten en er is geen ruimte meervoor de extra’s.

Denk aan uiteten met vrienden, naar de kapper gaan voor een verzorgd uiterlijk, een bezoek aan het theater of met het gezin naar een pretpark, om lekker te ontspannen.

Quiet vindt het juist heel belangrijk dat mensen deze extra’s kunnen blijven doen, het draagt bij aan een positieve gezondheid en houdt mensen uit een sociaal isolement.

Versterken via vrijwilligerswerk bij Quiet

Veel van onze vrijwilligers zijn tevens member van Quiet. Ze voelen zich al snel thuis op onze Quiet locatie en willen graag meer doen en ertoe doen! Vrijwilligers krijgen de ruimte om talenten te(her)ontdekken in ons inloophuis als gastheer/vrouw, als organisatie, communicatie, administratie of sponsor medewerker. Dat versterkt hun zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde.  

Quiet Community Maastricht

Aartshertogenplein 24, 6226 XZ Maastricht